Мисия №3 с Асоциация на европейските журналисти

Свободна и независима журналистика. Вярваме, че тя е сред фундаменталните елементи на едно здраво и свободно общество. За съжаление, през последните години, независимата журналистика е подложена на атака по целия свят. Особено в България. 

Още от самото ни начало, ние от Power Pops се стремим да подкрепяме каузи, които често остават встрани от масовия фокус, неглижирани или неосъзнати като проблеми. И въпреки че препятствията пред независимата журналистика вече не могат да бъдат пропуснати от никой, често хората не знаят как могат да покажат подкрепата си. 

Затова стартираме нашата Мисия №3 в сътрудничество с Асоциация на европейските журналисти (АЕЖ) в България. АЕЖ България е член на международната Асоциация на европейските журналисти, основана през 1962 г. с основна мисия да защитава свободният достъп до информация и свободната преса. В момента АЕЖ включва членове от 30 европейски държави и е припозната като организация от ЮНЕСКО и Съвета на Европа. 

През този сезон част от печалбата от всеки Power Pops продукт - попсикъл или постер - ще бъде насочена към АЕЖ България за създаване на стипендия за разследваща журналистика. Винаги имаме нужда от свободна журналистика, а сега тя има нужда от нас.